Leopold I

Luksuz i stil u srcu Petrovaradinske tvrđave sa pogledom na Dunav

Dobrodošli u Hotel Leopold I

Doživite luksuz i udobnost u našem gostoprimstvu

  Hotel Leopold I, na obali Dunava, delo barokne arhitekture, pruža izvanredan smeštaj u srcu Petrovaradinske tvrđave. Naših 59 soba i apartmana odiše elegancijom, ukrašene bogatim kulturnim nasleđem Novog Sada. Odaberite svoj kutak iz raznovrsne ponude, uživajući u pogledu na Novi Sad i Dunav, koji mnoge od njih pružaju.

  Uživajte u našim sadržajima, poput Kongresne sale sa baroknim detaljima, idealne za sastanke i seminare. Naš tim koordinatora je tu da vaš događaj protekne savršeno. Naši restorani Leopold I, Karlo i Kruna, nude raznovrsne gastronomske užitke. Takođe, ne propustite terasu s pogledom na Dunav i Novi Sad, gde se nalaze restorani Karlo i Kruna. Zagarantovan provod Vas čeka u noćnom klubu Đava, a uživanje i opuštanje Vam takođe nudi kafana Sat. Za opuštanje, posetite naš Wellness & Fitness centar ili frizerski salon. Centar Novog Sada je na dohvat ruke, a besplatan WiFi i parking su na raspolaganju. Organizujemo i prevoz i turističke obilaske po vašoj želji.

  Naša misija je da svakom gostu pružimo nezaboravno iskustvo boravka, spoj autentičnosti, udobnosti i vrhunskog gostoprimstva, istovremeno promovišući kulturno nasleđe i lepote Novog Sada.

Big category image
big img

Dobrodošli na Petrovaradinsku tvrđavu – kapiju svetova i raskrsnicu puteva

Doživite duh prošlih vremena

  Dobrodošli na Petrovaradinsku tvrđavu, biser Novog Sada! Ovde, kamene staze istorije pripovedaju priče koje sežu od srednjeg paleolita do austrijske ere. Podignuta po nalogu Habsburskog cara Leopolda I 1692. godine, tvrđava je bila simbol neprobojnosti, poznata kao "Gibraltar na Dunavu". Sa svojim Gornjim i Donjim gradom, podzemnim lagumima i galerijama, ova tvrđava čuva tajne prošlosti i mami nas da istražimo svaki njen kutak.

  Danas je to omiljeno mesto kako Novosađana tako i turista, oživljeno muzejima, restoranima, barovima i umetničkim ateljeima. Hotel Leopold I, nekada ključno odredište za smeštaj vojnih oficira, sada pruža gostima autentičan ambijent iz 19. veka. Uživajte u najlepšem pogledu na Novi Sad i Dunav, i krenite na putovanje kroz istoriju s nama. Doživite duh prošlih vremena u ambijentu našeg hotela ili nekog od naših restorana koji pružaju jedinstvenu atmosferu tik pored petrovaradinskog sata.

Leopold Ignac Jozef Baltazar Felician

Leopold I

  Rođen 1640. godine u Beču, kao drugi sin Ferdinanda III i Marije Ane, Leopold I – car Svetog Rimskog Carstva imao je ključnu ulogu u evropskoj istoriji. Postao je car sa sedamnaest godina zbog iznenadne smrti svog starijeg brata Ferdinanda IV. Školovao se kod Jezuita koji su imali značajan uticaj na njega tokom života. Govorio je nekoliko jezika i bio je zaljubljenik u književnost, muziku i prirodu.

  Tokom vladavine, izgradio je Petrovaradinsku tvrđavu, poznatu kao "Gibraltar na Dunavu", koja je imala ključnu ulogu u odbrani istočnog dela Carstva od Turske. Njegova moć i ugled su porasli, što mu je donelo nasledno pravo Habsburgovaca na hrvatsko-ugarski presto. 1699. izdao je povelju koja je omogućila veliku seobu Srba u ove krajeve pod vođstvom Patrijarha Arsenija III Čarnojevića. Prvi bastion na tvrđavi nosi ime Leopolda I.

  Hotel nosi naziv Leopold I u čast njegove vladavine.

Provedite udoban odmor u srcu prelepog modernog grada

0 Apartmani
0 Sobe
0 Restorani