Izleti & Blog

Upotpunite svoj boravak uz fascinantne priče o gostoprimstvu, kulinarske specijalite ili obiđite neodoljive atrakcije Novog Sada i okoline

Novi Sad evropski grad kulture 2022

Dobrodošli u grad bogate istorije, magičnih događaja i prelepih znamenitosti

Preporučeno

Umetnost i kultura

Zaronite u tajni svet podzemlja tvrđave

Preko 300 godina stara Petrovaradinska tvrđava ima genijalne priče, legende i misterije koje će podeliti sa Vama. Tura kroz njeno podzemlje sa našim edukovanim i prijateljski nastrojenim osobljem može biti organizovana za pojedince ili grupe. Tuneli su uglavnom u potpunom mraku, ali tokom dana možete videti svetlost dana iz neke od 1200 puškarnica i ventilacionih otvora. Imaćete priliku da slušate o istoriji tvrđave kroz vekove, kao i kontraminskom sistemu, različitim nivoima i pozicijama linija odbrane i vojnoj nameni tvrđave. Tajnama starih vojnih mapa. Znakovima i potpisima koje ćete videti u tunelima

Priroda

Fruškogorski manastiri i vinarije

Na južnim padinama Fruške gore, blizu varošice Irig, nalazi se manastir Krušedol iz početka XVI veka. Zbog bogate istorijske riznice, čuvenog ikonostasa i mnogih relikvija, ovo je jedan od najznačajnijih srpskih manastira.

Manastir Grgeteg je ženski manastir iz XVIII veka smešten povrh istoimenog mesta uz gustu fruškogorsku šumu.

Vinarija Kovačević je porodična vinarija iz Iriga, sa Fruške gore. Pripada novom talasu srpskog vinarstva i spada među vodeće vinarije u Srbiji. Nakon vinskih priča i predaha, punih stomaka i dovoljno rumeni od dobrog vina vraćamo se u hotel.

Preporučeno

Preporučeno

Umetnost i kultura

Galerija Matice Srpske

Galerija Matice srpske predstavlja najbogatiji muzej moderne srpske umetnosti. Osnovana je 1847. godine. Od 1958. godine deluje kao samostalna institucija Matice srpske. Njena stalna postavka prikazuje hronološkim redom izdvojena dela izabrana iz umetničkog fonda koji ima oko 5.000 umetničkih dela od nacionalnog značaja za savremenu istoriju i kultura srpskog naroda u Vojvodini od 17. do 20. veka.

Blog

Priče iz Našeg Hotela